Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
18.3.2010, Pavel Koza, aktualita
Zatímco včera jsem psal o tom, že nový systém nebude (kromě jiného) umět ani takovou základní funkci, jako je "kopírovat a vložit", dnes se tomuto tvrzení vzpouzí informace serveru i started something.
tombik_ce4you (104) | 19.3.201011:18
Nechápu, nechápu nechápu. Pokud se nepletu tak copy paste umel i muj posledni SE K610i. To by mě zajímalo jestli opravdu tak málo lidí z nějaké webové stránky potřebuje přepsat a vytočit telefonní číslo, přetáhnout si nějaké informace do poznámky nebo SMS. To že je to pro ně náročné implementovat nepovažuju za relevantní, myslím že vypuštěním konkurence neschopného systému si akorát ublíží....už vidím tu negativní reklamu ze strany iPhonistů. Pod každou recenzí WM bude flamewar ve stejném smyslu jako ty ve kterých měla na vrch nějaký čas naše strana. Whippy: Na co exchange server pokud to má být skutečně tak dumb tak se podle mě user bohatě spokojí s aplikací windows phone (nebo něčím podobným)
Odpovědět0  0
Whippy (2) | 18.3.201021:43
A budou vubec WM7 podporovat exchange server? :-)
Odpovědět0  0
inetMark (33) | 19.3.201013:59
:-D
Odpovědět0  0
nemo22 (22) | 18.3.201016:45
priznam sa vcera ma pri tom ohlaseni vyhodenia cut&paste napadla este jedna moznost. MS ma absolutny chaos v tom aka je situacia na trhu, comu sa ani nedivim ked applu sa podarilo presadit s pomerne drahym a uzavretym (a do urcitej miery aj chudobnym) zariadenim ako je iPhone, dalej sa tlaci Android a ostatny. Je mozne a pravdepodobne ze nemaju moc casu tak nejake zakladne funkcie maju implamentovane a von pustaju rozne "testovacie" hlasky a podla reakcii verejnosti si poupravuju svoju ideu o WM7 a co by mal obsahovat a co nie. Mimochodom k absencii pametovych kariet. Viem si predstavit ze vyrobcov navigacnych sw to mozno trochu aj nastve (hlavne takych tych specializovanych co bezia v pozadi na wm nie telefonov).
Odpovědět0  0
blue face (13) | 18.3.201015:08
Já to prostě nechápu, to je znovu a znovu. Copak je takový problém vypustit do světa funkční zařízení? Když to umí jiní, proč je to takový problém pro MS? Vždyť MS musí mít takových peněz a vývojářů, že kdyby se na to vrhnul vší silou, tak musí mít soft kvalitní, vyladěný, bez bugů ... a nemusel by prezentovat nedodělky a pak "odvolávat, co odvolal" ....
Odpovědět0  0
Sako verife (2) | 18.3.20109:12
Asi bude rozumne, kdyz se zdrzim komentaru dokud neuvidim finalni vyrobek. Protoze jak vidim, tak se ukazuje, vcera neni dnes. Lepe receno uz ani neverim tomu, ze se nebude pocitat se zarizenim TP2 pro W7....
Odpovědět0  0
RStein (3) | 18.3.20108:46
Důvodem bude pravděpodobně to, že aplikace ve WP jsou založeny na nějakém novějším buildu Silverlightu 3 a podpora schránky ­(Clipboardu­) je až ve verzi Silverlight 4. Více jsem napsal do komentářů k článku o WP 7. http:­/­/renestein.posterous.com­/posterous­-windows­-phone­-7­-mene­-je­-uz­-zase­-vic
Odpovědět0  0
Pavel Koza (555) | 18.3.20109:39
Zajimavy, dik. Ja se cim dal tim vic klonim k tomu, ze Microsoft se co nejdrive rozhodl ziskat velky trzni podil a nejjednodussi cesta, jak toho dosahnout, je cilit na lidi, co jeste zadny smartphone nemaji. Coz je urcite jednodussi, nez byt lepsi nez stavajici iPhone nebo Android a s hodne penezma na marketing to pujde relativne snadno. Takze nova WP7S jsou takovy smartphone, co se snazi byt co nejvice dumb... Btw., to jako bude mobilni outlook nebo IE v Silverlightu??
Odpovědět0  0
RStein (3) | 18.3.201010:13
Já také stále potají doufám, že za tím je nějaký plán a ne jen výmysl manažera, který mobilům nerozumí a jediné, co dokáže je obšlehnout vlastnosti platformy a obchodní model iPhonu. A za dva roky už v MS manažer nebude, až se ten průšvih provalí.:) Ad Outlook a IE) Myslím si, že v SL nebudou. Ale přesto jedna z rychlých možností, jak zabalit WIN Ce do lákavějšího obalu, by mohlo být ponechání nativní nízkoúrovňových komponent (renederovací jádro IE, Outlook model-MAPIl) a volat je z pěkného UI (ať už v SL nebo v nějaké jiné variantě managed kódu, který nebude pro MS tak "zamknut", aby nemohl volat API funkce nebo s "eleveated" právy COM). Podpora Ctrl-C a Ctrl-V se dnes jednoduše zajistí třeba takto na výchozím prvku textbox: //Nutne volat k inicializaci prvku SIPREF SHInitExtraControls(); case WM_INITDIALOG: //Poslední prvek na formulari CreateWindow(WC_SIPPREF, _T(""), WS_CHILD, 0, 0, 0, 0, hDialog, NULL, NULL, NULL); Pravděpodobně je ale celé UI nahrazeno komponentami v SL a zatím do té své speciální verze 3 SL (jde o jiný build než SL3 na desktopech) nepřidali kód pro práci se schránkou. Chci se na to více podívat, co MS se svými aplikacemi zamýšlí a jak je sám staví. Přesto - můj dojem je, že před krátkou dobou (12-18 měsíců) v MS zahodili, co měli napsáno pro WM.Next a narychlo spíchli nad Silverlightem, který již byl pro WIN CE 6 portován alespoň ve verzi 2, systém, který dokáže vizuálně konkurovat iPhonu a Androidu. Kdyby systém rozdělili na dvě edice - jedna s podobnými podmínkami, rysy a podporou jako stávající Windows Mobile a druhá napodobující iPhone, asi by těch protestů moc nebylo. MS je šílený - já bych multithreading, BT stack (drivery a profily) zdůrazňoval jako konkurenční výhodu, a ne se snažil ořezat funkce na úroveň konkurence před dvěma lety.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.